34 PREMIOS GOYA . Disseny de l’entorn de la gala principal

Direcció artística per a la ambientació dels espais de la gala dels 34 Premios Goya (2020) en el Palacio de Deportes José María Martín Calpena, Málaga, España.

La Academia de Cinematografía Española, va trobar la fórmula convidant una ciutat a acollir els premis Goya anuals, aquell any va ser Màlaga.
Mariano Barroso, director de l’Acadèmia, va encarregar al Director d’Art Llorenç Miquel l’esdeveniment, i juntament amb ell, vam ser el seu equip, tant a la fase de disseny com de direcció del projecte.
El Terrat es va encarregar de l’escenari i Silvia Abril i Andreu Buenafuente del Show.
Nosaltres de convertir un Poliesportiu en una cosa inusitada, tota Màlaga estava pendent. Només uns minuts en antena, però la televisió és el que té, ha d’estar tot a punt. I qui no vol desfilar per la catifa vermella?
L’exercici implicava generar una façana babilònica i així amagar l’edifici, crear un accés per on discorregués l’últim vestit de moda sobre la grandiloqüent catifa “vermella”.
Vem utilitzar la tècnica del termoconformat de plàstic, mitjançant motlles d’alumini fresat per a crear una pell de ràpida producció però efectista; això ens permetia generar peces amb un volum de relleu de més de 15 cm. a un cost assumible per a tants metres quadrats. Vam aconseguir un acabat coure metal·litzat i els grans paraments abrigats de cortines de led audiovisual i una il·luminació RGB pròpia de l’esdeveniment van fer que les càmeres tinguessin l’efecte desitjat, els malaguenys també.

Passadissos, gràfica, cortinatges i efectes, acabaven d’emplenar espais i racons del palacio de deportes Jose Maria Martín Carpena.
Pel·lícula guanyadora, Dolor i Gloria/ Almodovar.
A partir d’aquí va venir la pandèmia.

TORNAR AL BLOG